Порошенко: 31 серпня друга граната призначалася для вікна ВР

Вівторок, 8 вересня 2015, 14:29

Президент Петро Порошенко заявив, що 31 серпня могли постраждати народні депутати й журналісти, бо бойова граната призначалася для будівлі парламенту.

Про це він заявив на розширеному позачерговому засіданні Кабінету міністрів у вівторок.

"Зараз можу сказати план, який був у терористів: покрити димом виконавців – для того, щоб захистити їх від відеоспостереження і не дати встановити особу злочинців, які планували вбити людей і зробити цю провокацію", - заявив Порошенко.

"І саме тому представники Національної гвардії викидали димові шашки, щоб не дати покрити злочинців – не гранати, а димові шашки відкидали, щоби забезпечити потім розслідування злочину.", - сказав він.

За словами президента, "перша граната мала вразити нацгвардійців, викликавши вогонь у відповідь, друга граната призначалася для вікна Верховної Ради".

"Це спеціальна граната – не РГД-5, яка зривається через 5-6 секунд після того, як вона впадає, а це РГО, яка зривається одразу після контакту з будь-якою поверхнею, в тому числі зі склом Верховної Ради, яке було обліплене депутатами і журналістами", - сказав він.

"700 фрагментів, які мали вилетіти звідти – уявіть собі кількість жертв Верховної Ради. В тому числі тих, хто зараз бере на себе сміливість засуджувати бійців-нацгвардійців", - заявив Порошенко..

"Це ви таке роз’єднання хочете? Це ви до цього хотіли країну привести? Тому дії мої як президента, як верховного головнокомандувача, дії силових структур, включаючи Національну гвардію, міліцію, Збройні сили на боці яких є народ зараз… (такі)", - зазначив президент.

"В чому кардинальна відмінність ситуації? Терористів всі рішучо засуджують і вимагають покарання до них, а до місця на Площі Конституції, де загинули українські бійці, – постійно несуть свіжі квіти", - сказав Порошенко, вочевидь, згадуючи Майдан.

Як відомо, 31 серпня під Верховною Радою протестували проти ухвалення в першому читанні президентського проекту змін до Конституції в частині децентралізації. У силовиків летіло каміння, димові шашки, а також бойова гранати, через що троє правоохоронців померли, а ще близько 140 осіб було поранено.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування