Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

ГПУ попросила суд арештувати екс-главу НБУ і банкіра Курченка

Вівторок, 8 вересня 2015, 15:16

Генпрокуратура звернулася до суду з проханням арештувати колишнього главу Нацбанку Ігоря Соркіна, а також колишнього главу "Реал банку" Володимира Агафонова.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

За даними слідства, Соркін і Агафонов протягом 2013 – 2014 років у складі злочинної групи, створеної олігархом Сергієм Курченком, якому належав "Реал банк", незаконно заволоділи сумою в майже 800 мільйонів гривень, яка була видана банку у якості стабілізаційного кредиту.

Крім того, Соркін підозрюється у заволодінні за попередньою змовою зі службовими особами Нацбанку, "Брокбізнесбанку" Курченка та Аграрного фонду коштами Аграрного фонду на суму понад два мільярди гривень.

Ігор Соркін. Фото: zn.ua

7 вересня Соркіну і Агафонову було винесено повідомлення про підозру у створенні злочинної організації, заволодінні чужим майном у особливо великих розмірах та інших злочинах.

Обох оголошено у розшук.

Як відомо, процедура ліквідації "Реал банку" почалася у травні 2014 року.

По справі "Аграрного фонду" також проходить екс-заступник голови Нацбанку Борис Приходько. Він був затриманий 31 липня 2014 року, а вже в грудні з'явилися повідомлення про звільнення його з-під варти.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування