Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Клімкін особисто привіз заяву про визнання юрисдикції Гаазького трибуналу

Вівторок, 8 вересня 2015, 17:43

Міністр закордонних справ Павло Клімкін особисто передав голові міжнародного кримінального суду Германа фон Хебеля заяву про визнання юрисдикції суду.

Про це Клімкін написав у своєму твіттері.

"Історичний момент. На доручення Президента я в Міжнародному кримінальному суді сьогодні вручаю заяву про визнання юрисдикції МКС", - повідомив Клімкін.

"Україна визнає юрисдикцію щодо злочинів проти людяності і воєнних злочинів, вчинених з моменту початку агресії РФ", - наголосив Клімкін.

Він також повідомив, що  у МКС відзначили активне сприяння "української влади в розслідуванні злочинів на Майдані".

"Злочини проти майданівців, злочини агресора та підтримуваних ним терористів не залишаться безкарними", - також додав він.

Міжнародний кримінальний суд  розташований в Гаазі. До його компетенції входять злочини, здійснені після набуття чинності Римського статуту.

Як відомо, Росія блокує рішення Радбезу ООН щодо проведення міжнародного розслідування знищення Боїнга Малайзійських авіаліній 17липня 2014 року.

4 лютого 2014 року Рада визнала юрисдикцію Міжнародного кримінального суду (Гаазького трибуналу) щодо ситуації, яка склалась внаслідок збройної агресії РФ проти України з 27 лютого та вчинення на території України міжнародних злочинів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування