Кримські татари поставлять питання про припинення електропостачання Криму

Середа, 9 вересня 2015, 00:25

Питання про припинення поставок електроенергії до Криму з боку материкової частини України незабаром піднімуть перед українським урядом.

Про це на прес-конференції в Києві заявив лідер кримських татар Мустафа Джемілєв, інформує Крим.Реаліі.

Мустафа Джемілєв повідомив, що зараз з боку української влади існують підстави для постачання Криму електроенергією.

"Доводи такі: ми змушені постачати електроенергію в Крим, бо на сході Росія живить райони Донецької, Луганської областей. Але тут виникає питання - ми воюємо або торгуємо? І якими мають бути наші взаємини? Був підписаний злочинний договір, де Крим позначається як двадцять четвертий федеральний регіон Російської Федерації, і це наш чиновник підписав такий документ. За таке треба притягати до кримінальної відповідальності", - заявив Джемілєв.

Він зазначив, що українські патріоти в Криму готові терпіти позбавлення заради мети відновлення територіальної цілісності України.

"То чому жителі Криму кажуть, що ми готові терпіти, а на сході не повинні терпіти, коли такі складні відносини з нашим сусідом, до забезпечення територіальної цілісності нашої країни", - підкреслив Джемільов.

Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров уточнив, що темою електропостачання в Криму можуть зайнятися вже через півтора місяці.

Крім того, як повідомлялося кримські татари висунули ряд вимог до Росії: припинити переслідування кримських татар та інших громадян України в анексованому Криму, звільнити українських політв'язнів, усунути перешкоди для роботи кримськотатарських та українських ЗМІ в Криму, зняти заборону на в'їзд до Криму лідерам кримськотатарського народу Мустафі Джемілєву та Рефату Чубарову.

Також повідомлялось, що представники кримських татар блокуватимуть пропускні пункти на в’їзді до Криму з материкової України, аби завадити потраплянню української продукції в АРК.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування