Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Росії вимагають від Болгарії пояснень через відмову пропустити літаки до Сирії

Середа, 9 вересня 2015, 02:39

Москва вимагає пояснень від Софії через те, що Болгарія відмовилася надавати повітряний коридор для перельоту в Сирії російських військово-транспортних літаків.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Росії Михайло Богданов, пише Радіо Свобода.

Як заявив чиновник МЗС Росії, який є одночасно спеціальним представником президента Росії у справах Близького Сходу та Африки, ці літаки повинні були доставити до Сирії "гуманітарну допомогу".

При цьому він натякав, що Болгарія прийняла це рішення нібито на прохання США. За його словами, це "викликає сумніви в їх суверенному праві приймати рішення" щодо дозволів використовувати болгарський повітряний простір. Ніяких доказів, що Болгарія прийняла це рішення не самостійно, російський дипломат не привів.

Як заявили в МЗС Болгарії, відмова пов'язана з тим, що інформація, яку отримала болгарська сторона, дала підстави поставити під сумнів заяви російської сторони про цілі цих польотів і вантажі для перевезення. У Софії при цьому підкреслили, що рішення ухвалили самостійно.

Нагадаємо, видання Sunday Express з посиланням на офіційні джерела з Пентагону повідомило, що Росія почала будівництво військово-повітряної бази в Сирії, з якою можна буде здійснювати авіаудари проти "ІД", щоб підтримати режим Башара Асада.

Крім того, британська The Times писала, що Росія направляє військових і зброю для захисту режиму Асада. Видання опубліквало відео з військовими в Сирії, на якому чути російську мову.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування