Москва вимагає доказів, що вона завдає авіаудари не по позиціях ІД

Четвер, 1 жовтня 2015, 02:34

Москва попросила Вашингтон пред'явити докази того, що удари російських ВПС в Сирії наносяться не по позиціях "Ісламської держави".

Про це повідомив журналістам глава МЗС Росії Сергій Лавров за підсумками переговорів у Нью-Йорку зі своїм американським колегою Джоном Керрі, передає РБК.

"Є стурбованысть з боку наших американських партнерів щодо того, що начебто цілі були не ті, вони ці сумніви нам висловлювали, стверджували що у них є якісь докази. Ми попросили їх пред'явити [докази], тому що ми за свої цілі відповідаємо", - сказав Лавров.

"Ще раз скажу, на сайті міністерства оборони все роз'яснено. Почалися розмови про те, що постраждали вже якісь цивільні особи в результаті цих ударів, нам такі дані невідомі. Ми дуже ретельно стежимо за тим, щоб ці точкові удари були точковими, щоб цілями були виключно позиції, об'єкти, озброєння терористичних загонів", - запевняє Лавров.

За словами міністра ВПС Росії працюють виключно по цілях, пов'язаних з "Ісламською державою".

"Я звернув увагу американського колеги, що висловлена ним стурбованість, що цілями цих ударів є не позиції ІГ, ні на чому не засновані", - додав він.

У середу глава Пентагону Ештон Картер висловив думку, що авіаудри російських ВПС могли бути нанесені по територіях, де немає позицій бойовиків "Ісламської держави".

Він також заявив, що доручив американським військовим чиновникам "якнайшвидше" зустрітися з російськими колегами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування