Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Харкові побили кандидата в мери. Він підозрює Кернеса

Четвер, 1 жовтня 2015, 09:35

У Харкові напали на депутата міськради, кандидата в мера Анатолія Родзинського.

Як повідомляє АТН, напад стався близько опівночі, поблизу під'їзду, коли політик повертався додому.

Невідомі напали на нього ззаду, стали бити важкими предметами по голові, а коли Родзинський упав, кинулися тікати.

Із пробитою головою депутата доставили в лікарню, де йому надали медичну допомогу.

Зараз він - у задовільному стані, повідомив журналістів сам політик.

Родзинський у себе у Facebook написав, що його намагалися вбити після реєстрації кандидатом у мери Харкова.

Вчера меня пришли убивать.Избирательная комиссия зарегистрировала меня кандидатом в мэры города, где есть Кернес.Около...

Posted by Anatoliy Rodzinskiy on Wednesday, September 30, 2015

"Близько половини дванадцятої я під'їхав до дому, припаркував машину і пішов у під'їзд. Але мене вже чекали. З темряви вискочила людина у балаклаві, яка одразу вдарила мене ціпком по голові. Я впав на спину, підняв ноги, намагаючись захиститься, але чоловік не бив по ногах – він намагався потрапити в голову", - написав політик.

"Я підхопився й побіг до під'їзду, тримаючи в руці свій портфель, але чоловік у балаклаві схопив однією рукою за портфель, а іншою бив і бив, і бив мене палицею по голові. При цьому він прикрикував щось на зразок "... за Кернеса... за Кернеса...", - заявив він.

"Я відпустив портфель і побіг до під'їзду, у якому був черговий і виходив мешканець ... Людина у балаклаві викинула мій портфель і зникла у темряві", - повідомив Родзинський.

Він пов'язує побиття з виборами і своєю боротьбою з Кернесом.

"Учора закінчилася реєстрація в мери Харкова, подано 9 кандидатів – із них немає нікого, хто був би на електоральному полі Кернеса, і ні кого, хто був би до нього реально опозиційним. Нікого крім мене, Анатолія Родзинського", - зазначив депутат.

"Кернесу потрібна перемога в першому турі за будь-яку ціну. Це надто важливо для його долі й суду над ним у Полтаві. Я єдиний депутат міськради й кандидат у мери, який не боїться критикувати Кернеса, розкриваючи всі корупційні схеми в міськраді Харкова. Тим самим створюючи реальну загрозу його рейтингу, а значить перемозі в першому турі", - заявив Родзинський.

На його думку, Кернесу потрібно змусити його "замовкнути".

"Він уже позбавив мене права виступати на сесії міськради з критикою Кернеса, але телеканал "Інтер", якому небайдужий Харків, став запрошувати мене на ефіри... Тому Кернесом було, вочевидь, прийнято рішення вбити чи перетворити мене на овоч", - заявив політик.

Він додав, що поки обійшлося, але точного діагнозу ще немає.

Це вже не перший напад на Анатолія Родзинського, який очолює обласну партію "Народний контроль".

У 2011 році в його автомобіль кинули пляшку із запальною сумішшю, його водій і сам депутат сильно обгоріли. А навесні цього року невідомі увірвалися в дім батька Родзинського й сильно побили його.

У своїй передвиборній кампанії Родзинський критикує нинішню владу Харкова, насамперед мера Геннадія Кернеса, звинувачує керівництво міста в крадіжці землі та грошей із бюджету.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування