Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія хоче зробити країни, де був "держпереворот", ізгоями

П'ятниця, 2 жовтня 2015, 08:28

Росія хоче закріпити декларацією, що країни, у яких було вчинено державний переворот, не можуть бути нормальними членами міжнародного співтовариства.

Про це заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров в інтерв'ю венесуельському державному телебаченню, повідомляє "Интерфакс".

"Ми хочемо обговорити з усіма країнами-членами (СБ ООН) можливість ухвалення декларації, яка чітко підтвердила б принцип невтручання у внутрішні справи держави й принцип, який діє в Латинській Америці та в Африці і мовить, що країни, у яких перехід влади здійснено не конституційним чином, а шляхом державного перевороту, не можуть бути нормальними членами міжнародного співтовариства – такі способи зміни влади неприйнятні",- заявив голова МЗС РФ.

"Спроби таких вільних трактувань принципу невтручання проявляються з регулярною періодичністю, у тому числі й у контексті сирійської кризи", - додав Лавров.

За його словами, ідея ухвалення декларації "користується досить широкою підтримкою, але, ясна річ, є спротив із боку тих, хто вважає себе управі не обов'язково дотримуватися своїх зобов'язань за Статутом Світової організації".

Як відомо, керівництво Росії уперто називає український Майдан, втечу екс-президента Віктора Януковича й подальшу зміну влади в Україні "державним переворотом".

Під цим приводом РФ анексувала Крим, почала агресію на Донбасі, позбавивши Київ контролю над частиною території держави. Росія постійно втручається у справи України, однак дорікає за це США та Євросоюзу.

Зараз РФ усупереч позиції Заходу здійснює авіаудари по Сирії, пояснюючи це боротьбою з тероризмом. Кремль підтримує уряд Башара Асада. Західна коаліція підтримує опозицію до нього.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування