Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рішення про скасування фейкових виборів має бути не пізніше вівторка

Неділя, 4 жовтня 2015, 21:30

Президент РФ Володимир Путін на переговорах "нормандської четвірки" у Парижі пообіцяв сприяти скасуванню фейкових виборів в деяких районах Донецької та Луганської областей.

Про це заявив президент Петро Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам, яке вийшло в ефір ввечері 4 жовтня. 

"Діалог має відбуватися із законно обраними представниками Донбасу. Адже зараз ці люди (керівництво "ДНР" і "ЛНР") не представляють Донбас. Вони з'явилися в результаті "фейкових" виборів  (2014-го року)... Путін пообіцяв докласти всіх зусиль, і проінформувати нас не пізніше вівторка (6 жовтня) про те, що це рішення буде прийнято, а не буде прийнято - буде відповідальність", - додав президент.

Як відомо, бойовики "ДНР" та "ЛНР" планують проведення незаконних місцевих виборів  на 18 жовтня та 1 листопада відповідно. Міжнародна спільнота неодноразово заявляла, що такі вибори незаконні та наполягала на втручанні керівництва РФ задля тиску на бойовиків для їх відміни. 

Після зустрічі "нормандської четвірки" у Парижі  президент Петро Порошенко заявив, що вибори у деяких районах Донецької та Луганської областей відбудуться після погодження внесення змін у відповідні розділи українського законодавства.

У свою чергу президент Франції Франсуа Олланд заявив, що усім кандидатам на виборах у так званих "ДНР" і "ЛНР" має бути надано імунітет.

Президент Франції також повідомив, що вибори на Донбасі повинні відбуватися за українським законодавством протягом 80 днів після прийняття відповідного закону.

У свою чергу прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що питання про вибори в так званих "ДНР" і "ЛНР" у відриві від політичних реформ в Україні є проблематичним.

При цьому він зазначив, що Путін пообіцяв, що протягом декількох днів дасть доручення проговорити ці питання з офіційними представниками "ДНР" і "ЛНР".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...