Президент назвав основне досягнення України у ГА ООН

Понеділок, 5 жовтня 2015, 00:34

На сьогоднішній день більшість країн підтримує позицію України щодо агресії на Сході, анексії Криму та катастрофи рейсу MH–17.

Про це президент України Петро Порошенко заявив в інтерв’ю українським телеканалам, передає прес-служба президента.

"Нам вдалося перетворити європейську єдність і солідарність з Україною, єдність країн "Великої сімки" на глобальну. Ми на сьогоднішній день бачимо абсолютну, чітку підтримку левовою більшістю країн позиції України – неприйняття агресії на Сході, анексії Криму, неприйняття поведінки накшталт терористичної атаки проти літака MH–17. Я вважаю це безумовною перемогою України", – відзначив він.

Коментуючи заплановане на 15 жовтня голосування з обрання України непостійним членом Ради Безпеки ООН, Президент зазначив, що для цього необхідно заручитися підтримкою більше ніж 120 країн-членів ООН.

"Ми над цим активно працюємо. Ми бачимо підтримку більшості країн ООН, – відзначив Президент, додавши, – Дискусії, які були проведені до і під час Генеральної Асамблеї, дають нам серйозні підстави для оптимізму". Президент не виключив можливості своєї участі у засіданні під час розгляду цього питання.

Президент також відзначив скоординовану позицію з країнами–партнерами у питанні про обмеження права вето для постійних членів Ради Безпеки ООН.

"Ми чітко виклали свої аргументи, – що це схоже на ліцензію на вбивство, коли ти можеш розпочинати військові дії без мандату Організації Об’єднаних Націй, розпочинати агресію, робити анексію на території суверенної незалежної країни, як Україна, і потім в Раді Безпеки ООН заблокувати розслідування, дії у відповідь, для чого і була створена Рада Безпеки ООН як механізм глобальної безпеки", – сказав Петро Порошенко.

Глава держави відзначив, що майже 100 країн–членів ООН долучилися до цієї ініціативи. За словами Петра Порошенка, на першому етапі мова буде йти про добровільне обов’язкове обмеження члена Радбезу ООН, а потім буде поставлене питання про зміни до Статуту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News