АП: Росія намагалась нав'язати Україні нові закони про Донбас

Понеділок, 5 жовтня 2015, 15:45

Україна не має ухвалювати нових законів щодо амністії або щодо  особливостей місцевого самоврядування, хоча на цьому наполягала Росія у Франції.

Про це повідомив заступник голови Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв.

Так, за його словами на переговорах у Парижі Україні Росія нав'язувала необхідність прийняти нові закони про амністію, особливості самоврядування Донбасу і про вибори.

"Щоб відчути чи вдалося нам відстояти інтереси України, чи ні. Я б хотів навести деякі приклади… під час переговорів РФ переслідувала власні інтереси… зокрема наголошувалось на тому, що Україна має внести свої зміни до Конституції - цього не відбулося. Йшлося, що Україна має прийняти закон про амністію і автоматично амністувати всіх бойовиків - цього не відбулося", - сказав він.

"По-третє, наполягалося, щоб повна амністія була запроваджена до місцевих виборів на Донбасі. Цього не сталося, бо амністія може бути надана тільки законно обранними органами влади, тому ця спроба була відкинута", - зазначив Єлісєєв.

"Нам нав'язували необхідність ухвалити новий закон "про особливий статус Донбасу", щоб він був попередньо узгоджений з бойовиками. Цього теж не відбулося", - повідомив він.

"У нас на сьогоднішній день немає потреби в тому, щоб приймати новий закон про амністію, ні так званий закон, який нам нав'язали,"Про окремий статус Донбасу". У нас існує вся правова база для того, щоб врегулювати ці проблеми. Більше того, ця правова база повністю відповідає мінським домовленостям ", - сказав Єлісєєв.

Нам нав'язували, щоб був ухвалений якийсь новий закон про вибори, щоб він враховував інтереси бойовиків і окремі пропозиції окремих модераторів. Цього те не відбулося. Більше того, ми виходимо з того, що вибори мають відбуватися на основі українського законодавства під моніторингом БДІПЛ/ОБСЄ", - зазначив Єлісєєв.

Нам нав'язували, щоб відбулися фейкові вибори. Нам намагалися нав'язати, щоб ми відклали тимчасову імплементацію торговельної частини угоди про асоціації, яка має набути чинності в січні 2016 року. Ця ідея також була відкинута.

Намагалися пом'якшити санкції ЄС проти РФ, цього не сталося.

"Ми відкинули всі спроби тиску", - резюмував він.

"Нам вдалося зміцнити єдність всередині ЄС, незважаючи на спроби РФ її розбити", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News