Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк обурився спробою знизити ренту, просить Порошенка "вплинути" на БПП

Вівторок, 6 жовтня 2015, 19:20

Прем'єр Арсеній Яценюк заявив, що законопроект про зниження ренти за видобуток газу лобіює інтереси газових олігархів.

Про це він заявив у вівторок, передає "Урядовий портал".

Яценюк заявив, що уже 3,3 мільйона домогосподарств отримали субсидії, але підтриманий Верховною Радою законопроект може вдарити по незахищених громадянах, "які отримують субсидії саме з наддоходів, які ми вилучаємо у газових олігархів і в державної компанії "Укргазвидобування".

"Парламент проголосував за основу законопроект про зниження рентної плати за газ. Не той законопроект, який вніс уряд, а законопроект, який лобіює інтереси газових олігархів. Ця "спільна діяльність" контролюється виключно газовими олігархами України, обслуговує тіньовий енергетичний сектор і отримує тіньові доходи", - обурився Яценюк.

Він думає, що "це зроблено умисно, перед виборами, для того щоб підірвати програму надання субсидій громадянам України".

"Це 24,5 мільярда гривень, які надходять саме безпосередньо від ренти. Якщо хтось хоче ці гроші забрати в бідних людей і назад повернути газовим олігархам, то в мене є повний список прізвищ, хто за цим стоїть і хто в парламенті розносить гроші за прийняття такого закону", - заявив Яценюк.

Він також вражений тим, що за цей законопроект проголосувала фракція БПП.

"Я публічно звертаюся до президента щодо ветування цього закону, якщо в другому читанні будуть проголосовані норми, які передбачають зменшення ставки ренти", - заявив Яценюк.

Він також звернувся до Порошенка "вплинути на свою фракцію".

Згодом депутатка від "Самопомочі" Вікторія Войціцька заявила, що рента для "спільної діяльності" лишається на рівні 70%, що "було умовою голосування БПП".

Вельмишановний пане Прем'єр Міністр, Вас знову хтось вводить в оману, бо 1) рента для Договорів про Спільну Діяльність...

Posted by Victoria Voytsitska on 6 жовтня 2015 р.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування