Касько: на розгляді в Генпрокуратурі - 20 потенційно гучних справ

Середа, 7 жовтня 2015, 10:54

У розробці Генпрокуратури знаходяться близько двох десятків справ, які можуть стати резонансними.

Про це в інтерв`ю "Укрінформу" розповів заступник генпрокурора Віталій Касько.

"Потенційно гучних справ біля двадцяти. Знову ж таки, все буде залежати від того, наскільки гарні матеріали у цих провадженнях будуть зібрані, в тому числі спецслужбами"- зазначив він.

Касько розповів, як змінилася ситуація у відомстві після призначення Давида Сакварелідзе прокурором Одеської області:

"У нас все розвивається дуже швидко. Заліско вже займається іншим напрямком. Тепер у мене в підпорядкуванні слідство по прокурорах, а процесуальне керівництво - у Сакварелідзе. До того було навпаки. Ті люди, яких я відбирав і приймав на роботу, опинилися у Сакварелідзе, а тих, кого приймав він - у мене. Але Сакварелідзе поєднує посади заступника генпрокурора і керівника прокуратури Одеської області. У разі його відсутності в Києві обов`язки замість нього виконує інший заступник генпрокурора - колишній прокурор Одеської області Роман Говда. Іншими словами, все дуже складно".

На запитання, кого слідчі зобов`язані повідомляти про затримання високопосадовців - Сакварелідзе чи Говду, заступник генпрокурора відповів:

"Процесуальні керівники зобов'язані повідомляти Сакварелідзе. Мені просто незрозуміло, як це буде працювати, якщо Сакварелідзе в Одесі. По великому рахунку, ми й там його можемо повідомити. Але залишається питання з підписом на документах. Побачимо, як воно буде".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування