Касько: "Діамантових прокурорів" прикриває слідче управлінння ГПУ

Середа, 7 жовтня 2015, 12:07

Військова прокуратура розслідує дві кримінальні справи стосовно працівників Генеральної інспекції, які брали участь у розробці операції із затримання підозрюваних у корупції прокурорів Володимира Шапакіна і Олександра Корнійця.

Про це в інтерв'ю "Укрінформу" повідомив заступник генпрокурора Віталій Касько.

За його словами, конфлікт в Генпрокуратурі, який виник після затримки "діамантових прокурорів" заморозився, але проблема не зникла:

"Як мінімум, дві справи розслідує Військова прокуратура стосовно працівників Генеральної інспекції. Ці абсолютно надумані кримінальні провадження є засобом психологічного тиску на прокурорів і слідчих", - сказав він.

Окрім того, за словами Каська, одну кримінальну справу стосовно слідчих намагаються реанімувати через суд "за певною схемою".

"Вона стосується наших слідчих, прокурорів, працівників СБУ і суддів апеляційного суду. Ця справа була закрита після громадського розголосу на другий день після порушення. Тепер якимось чином постанова про закриття цього провадження опинилася у підозрюваного Шапакіна, який не має жодного відношення до цієї справи, і оскаржив її в суді. Тобто це така собі "схема" відновити кримінальне провадження стосовно наших прокурорів, але вже через суд", - зазначив прокурор.

"Про що це говорить? Про те, що вищі службові особи Головного слідчого управління ГПУ як працювали на захист "діамантових прокурорів", так і працюють. Тим самим дається сигнал іншим прокурорам, що проблеми в системі будуть саме в тих, хто бореться з корупцією, а не навпаки", - додав він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування