Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Діамантовий прокурор" Корнієць відібрав бізнес у підприємця - ЗМІ

Четвер, 8 жовтня 2015, 05:31

"Діамантовий" екс-заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць відібрав бізнес з вивезення сміття у київського підприємця.

Про це йдеться у розслідуванні програми "Слідство. Інфо".

Журналісти поспілкувалися з власником київської фірми з вивезення та переробки сміття Олегом Чайковським, який розповів, як Корнієць змусив переписати бізнес на його сестру.

За словами підприємця, з прокурором він познайомився випадково - той уклав з його фірмою договір на вивіз сміття.

"Потім, він почав неодноразово здзвонюватися і плавно підводити до того, що "ви ж розумієте, якщо хтось зі своїх буде в засновниках, то ніхто чіпати вас не буде", - повідомив бізнесмен.

Як стверджує підприємець, засновника від прокурора йому нав'язали досить швидко - це виявилася сестра Корнійця Лариса Прокопенко.

Вона отримала 50% у фірмі Чайковського - товаристві з обмеженою відповідальністю "Ніколсан". Дати коментар журналістам з цього приводу Прокопенко відмовилася.

 

За словами Чайковського, після того, як в його бізнес увійшла сестра Корнійця, підприємця змушували ділитися прибутком – 5 тис доларів щомісяця. Прокурор також зажадав від бізнесмена розписку.

Згодом, за словами підприємця, йому було запропоновано вийти з бізнесу.

"Він призначив мені зустріч: давай, мені потрібні гроші, я мало заробляю, давай робити зміни в статуті. Ну, місяці три я не погоджувався, але тиск тривало", - розповів Чайковський.

Цю розмову бізнесменові вдалося записати на диктофон. Аудіозапис він передав журналістам.

Як повідомив Чайковський, після цього на нього завели кримінальну справу.

"Мене викликали до слідчого, відразу ж зажадали купу документів. Поза камерою мені співробітники сказали, що це замовлення. Був дзвінок з Голосіївської прокуратури, вони контролювали", - заявив він.

Як йдеться у розслідуванні, тиск на підприємця припинився тільки після перемоги Майдану. Сміттєвий бізнес, який записаний на сестру Корнійця, отримав друге дихання.

Як відомо, заступник прокурора Київської області Корнієць та перший заступник начальника Головного слідчого управління ГПУ Шапакін були затримані 5 липня під час спецоперації СБУ та ГПУ. У них були знайдені значні суми грошей, а також діаманти.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування