Чиновники "Укрзалізниці" присвоїли десятки мільйонів гривень - СБУ

Четвер, 8 жовтня 2015, 05:53

Чиновники "Укрзалізниці" і співробітники ТОВ "Смарт менеджер" підозрюються в привласненні державних коштів на загальну суму 21 млн гривень.

Про це йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

Наголошується, що "Укрзалізниця" уклала низку договорів з організації висвітлення своєї діяльності в ЗМІ - підготовки аналітичних матеріалів, новин, статей, сюжетів, послуг з дослідження та аналізу медіапростору, проведення тренінгів для персоналу.

При цьому фактично ж зазначені послуги не надавалися, а кошти були відмиті через фіктивні структури.

"Під час обшуків в офісних і домашніх приміщеннях посадових осіб, причетних до незаконної угоди, вилучено документи, що вказують на проведення безтоварних операцій з держпідприємством", - заявили в СБУ.

Також, в офісному приміщенні фірми, яка працювала з ДП "Укрзалізниця", знайдені докази виконаних замовлень "чорного PR" відносно політиків, бізнесменів, представників органів влади.

"Бюджет медіа-активності підприємства, що спеціалізувалося на поширенні в Інтернеті та ЗМІ замовленої інформації, яка навмисно дестабілізувала ситуацію в країні, досягав кілька мільйонів гривень на місяць", - йдеться в повідомленні.

Крім того, в приміщенні одного з посадовців комерційного підприємства знайдені матеріали, що підтверджують зв'язки з терористичною організацією "ДНР", зокрема інформацію про осіб, які знімали готівку для потреб бойовиків.

В даний час перевіряється інформація про співпрацю цього підприємства з терористичними організаціями "ДНР" і "ЛНР".

Слідчі дії тривають.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування