ГПУ розповіла про сотні тисяч, вилучені під час обшуків в "Укренерго"

Четвер, 8 жовтня 2015, 10:28

Під час обшуків у службових приміщеннях держпідприємства "Укренерго" та вдома у його працівників було вилучено близько 200 тисяч доларів, 50 тисяч євро та 600 тисяч гривень.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Відомство нагадало, що обшуки проводилися 5 і 6 жовтня слідчими МВС. Крім грошей було вилучено документи та печатки підприємств.

На думку слідства, працівники "Укренерго" у часи Януковича "діючи в особистих інтересах та інтересах осіб, які контролювали фінансово-господарську діяльність ряду підприємств, вчинили розкрадання державних коштів, шляхом організації закупівель товарів, робіт та послуг у підконтрольних підприємств за значно завищеними цінами".

Збитки внаслідок цих оборудок слідчі оцінюють у понад 250 млн гривень.

Як відомо, 5 жовтня про обшуки в "Укренерго" звітувало також МВС, лиш тоді мова йшла про менші суми.

Раніше Міненерговугілля звільнило директора "Укренерго" Юрія Касіча і призначило тимчасово виконуючим обов'язки директора Всеволода Ковальчука. Касіч обіймав посаду з грудня 2014 року і був призначений туди за рекомендацією бізнесмена Костянтина Григоришина, що він сам підтвердив у інтерв'ю "Українській правді".

Крім того, Григоришин в інтерв'ю жорстко розкритикував прем'єр-міністра Арсенія Яценюка та голову Адміністрації президента Бориса Ложкіна.

Саме Яценюк у липні 2015 року доручив провести перевірку діяльності та держзакупівель ДП "Укренерго".

В березні 2014 року був звільнений з посади директор "Укренерго" Петро Омеляновський і призначений виконуючим обов'язки Костянтин Ущаповський.

Ущаповський до свого призначення з 2010 року обіймав посаду заступника директора - головного диспетчера "Укренерго". Крім того, в своєму інтерв'ю "УП" Григоришин зазначив, що Ущаповський - це людина Ахметова.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...