РФ розмістила в Сирії тисячу піхотинців і новітні танки - США

Четвер, 8 жовтня 2015, 11:08

Росія розгорнула в Сирії наземні сили у розмірі одного батальйону - приблизно 1 тис. осіб, новітні танки, а також цілий ряд інших типів озброєнь.

Про це заявив постпред США при НАТО Дуглас Льют, передає Інтерфакс-Україна.

"Свіжі російські підкріплення, розгорнуті орієнтовно за останній тиждень, включають в себе сухопутні сили розміром в батальйон (приблизно 1 тис. осіб). Є артилерія, ракети дальньої дії, системи ППО", - сказав він журналістам напередодні запланованої на четвер в Брюсселі зустрічі міністрів оборони країн-членів НАТО.

За його словами, також серед розміщених Росією сил - деякі з найбільш сучасних російських танків, бойові літаки і вертольоти, ракетна артилерія.

"Сили, які вони там розмістили, дійсно вражають з погляду швидкого розгортання в рамках приблизно тижня", - додав Льют.

Він також згадав незвичайне нарощування військово-морської присутності Росії в східній частині акваторії Середземного моря, яке наразы, за словами постпреда, перевищує 10 кораблів.

При цьому Вашингтон виключає можливість стратегічної співпраці з Росією на Близькому Сході і готовий тільки на взаємодію з вузьких технічних питань, щоб уникнути будь-яких незапланованих зіткнень в ході військових операцій, пише в четвер The Wall Street Journal.

"Я вже говорив, що, на наш погляд, у Росії хибна стратегія. Вона продовжує завдавати ударів по цілях, які не належать ІДІЛ. Ми вважаємо, що це фундаментальна помилка. Попри те, що стверджує Росія, ми не погоджувалися співпрацювати у боротьбі проти ІД доти, доки вона дотримується неправильної стратегії і завдає ударів по цих цілях ", - заявив на прес-конференції в Римі глава Пентагону Ештон Картер.

США поки не готові співпрацювати з Росією і в сфері обміну розвідданими щодо Сирії, тому що Вашингтон і Москва мають різні завдання у цій країні, заявив у середу представник Держдепу США Джон Кірбі. Я не знаю, як ви можете ділитися розвідувальними даними, коли ви не поділяєте базові спільні завдання в Сирії ", - сказав Дж.Кірбі на брифінгу.

За його словами, США і Росія не мають єдності у протистоянні угрупованню "Ісламська держава".

Представник Білого дому Джош Ернест зазначив, що "США продовжують чекати офіційної відповіді від Росії на наші базові пропозиції щодо забезпечення безпеки наших військових операцій в Сирії".

Північноатлантична рада на рівні міністрів оборони обговорить у четвер військові дії Росії в Сирії та інциденти з літаками ВКС в повітряному просторі Туреччини, повідомили високопоставлені представники країн-учасниць НАТО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування