Штаб АТО поки не зупиняє відведення зброї через обстріл в Троїцькому

Четвер, 8 жовтня 2015, 13:09

Рішення про припинення виконання "мінських домовленостей" через інцидент у Троїцькому не приймалося, продовження відведення зброї калібром менше 100 міліметрів залежатиме від рішення тристоронньої контактної групи.

Про це на традиційному брифінгу у четвер сказав речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко, відповідаючи на запитання журналістів.

"Через те, що відбулася ця зухвала провокація, було терміново скликано засідання тристоронньої контактної групи для обговорення цього інциденту і вироблення практичних заходів, для того, щоб такі інциденти не мали місце в майбутньому", - сказав він.

За словами Лисенка, наразі процес відведення триває. У четвер відбувається верифікація з боку представників ОБСЄ відведених озброєнь на майданчиках, де вони зберігаються.

"Якщо буде прийнято рішення про продовження відведення озброєння - а це буде залежати від сьогоднішнього рішення тристоронньої контактної групи, відвід буде продовжено відповідно до графіку, складеного в Генштабі", - сказав Лисенко.

"Інцидент було кваліфіковано як провокація, він не мав масового наступального характеру. Поки що не прийнято рішення про припинення виконання "мінських домовленостей". Інцидент буде розбиратися на найвищих рівнях. Ми будемо домагатися того, щоб ці інциденти більше не траплялися", - наголосив речник АТО.

Як відомо, у зоні проведення АТО бойовики порушили перемир'я - в районі населеного пункту Троїцьке протитанковими керованими ракетами був обстріляний український опорний пункт. Було поранено чотирьох військовослужбовців.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
Усі новини...