Ректора університету ім. Богомольця відсторонили від посади на час перевірки

Четвер, 8 жовтня 2015, 22:17

Ректора Національного медичного університету імені Богомольця Катерину Амосову відсторонили від виконання повноважень на час перевірки діяльності вишу.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я з посиланням на першого заступника міністра Олександру Павленко.

"Це не звільнення, це лише відсторонення від виконання обов’язків на час перевірки, про що є відповідний наказ, підписаний Міністром", - зазначила вона.

"І лише міжвідомча комісія, до складу якої входять і представники правоохоронних органів, буде, по-перше, на основі розгляду тих скарг і звернень, які надходять до МОЗ, в тому числі і щодо діяльності Амосової, по-друге, на основі результатів перевірки, надавати рекомендації щодо легітимності рішень керівництва вишу", - додала Павленко.

При цьому МОЗ заявило про готовність розглянути колективну пропозицію представників студентського колективу щодо кандидатів на посаду ректора.

Як відомо, наказ про перевірку ВНЗ міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі підписав 5 жовтня.

За оцінкою Амосової, формальним приводом для перевірки НМУ стали звернення "кишенькових" громадських організацій.

Апеляційний суд Києва 30 липня визнав законність звільнення ректора НМУ Москаленка і підтвердив чітке дотримання всіх вимог законодавства у цій справі.

Угоду з ректором НМУ ім. О.О.Богомольця Москаленком було розірвано на початку квітня 2014 року.

Міністр охорони здоров'я Олег Мусій заявляв про його причетність до корупційних схем і зловживання на суму понад 12 млн грн.

Москаленко був ректором Національного медуніверситету з 2003 до 2014 року.

На початку червня 2014 року за підсумками відкритого конкурсу, в якому брали участь вісім кандидатів, ректором університету була призначена Катерина Амосова.

Москаленко тривалий час оскаржував своє звільнення в судах. Зокрема, Печерський райсуд Києва 4 липня визнав незаконними накази про звільнення Москаленка і зобов'язав університет відновити його на посаді.

30 липня Апеляційнний суд Києва підтвердив законність звільнення Москаленка, 19 серпня його представники подали касаційну скаргу до ВССУ.

У грудні 2014 року Голосіївський райсуд Києва обрав запобіжний захід для екс-ректора Віталія Москаленка у вигляді домашнього арешту.

Останнім часом у ЗМІ з'явилися публікації про те, що нове керівництво продовжує здійснювати дії, які лежать поза рамками правового поля.

Проте експерти зв'язують ці публікації з ініціативою ректора Амосової створити на базі Олександрівської лікарні університетську клініку, яка стала би центром наукових досліджень і базою для практичного навчання студентів, протидією цим планам з боку керівництва клініки.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування