Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокат: Корбану винесено підозру, напевне залишать під вартою

Неділя, 1 листопада 2015, 09:43

Затриманому 31 жовтня в рамках спецоперації ГПУ та СБУ кандидату в мери Києва, лідеру партії "Укроп" Геннадію Корбану висунуто підозру відповідно до ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна),  ч.1. ст.289 (незаконне заволодіння транспортним засобом),  ст.255 (створення організованої злочинної організації) КК України. 

Про це заявив захисник Корбана Олексій Шевчук,  повідомляє прес-служба партії. 

Він зазначив, що підозра, яку ввечері 31 жовтня було винесено Корбану, містить комплекс статей, які не взаємопов’язані одна з одною.

"Це говорить про фальшованість справи. ... Підозру прописано таким чином, щоб обрати до нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", – зазначив Шевчук.

Також він заявив, що затримання Корбана відбулося "з численними порушеннями законодавства, що дає підстави говорити про політичний тиск на нього".

"На сьогоднішній день відсутні будь-які процесуальні документи, які б давали можливість говорити про законність його затримання та будь-яких претензій щодо нього", – додав  адвокат.

Як відомо, 31 жовтня кандидат у мери Києва, член партії "Укроп" і найближчий соратник олігарха Ігоря Коломойського Геннадій Корбан був затриманий СБУ.

В ГПУ повідомили, що 31 жовтня проводять спільну з СБУ широкомасштабну спецоперацію із затримання членів організованого злочинного угрупування. 

Основні статті кримінального кодексу України, за якими спецоперація - 255, 191 (розкрадання майна) та 349 (пов'язана з викраденням людей), ГПУ вивчає причетність Корбана до керівництва організованою злочинною організацією. 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування