СБУ та волонтери розповіли про обшуки у "справі Корбана"

Неділя, 1 листопада 2015, 16:38

У ході розслідування "справи Корбана" Служба безпеки отримала дані про про виведення близько 40 млн. грн. з рахунків "Фонду оборони України" з подальшим переведенням їх у готівку та привласненням.

Про це 1 листопада на брифінгу повідомив перший заступник начальника ГУБОЗ СБУ Павло Демчина.

Він зазначив, що провадження було зареєстровано "не за матеріалами СБУ, а за повідомленнями (викрадених раніше) громадян".

Також він уточнив, що 25 млн. грн з вказаних грошей, зокрема, були переведені на рахунки фізосіб, які не ведуть підприємницької діяльності, значна частина з них - пенсіонери. Ще 7 млн. було виведено на ТОВ "13 калібр", решту - на "ЛВС Інвест".

Кошти, які надходили до "Фонду", надходили за рахунок пожертвувань громадян України та юридичних і фізичних осіб – підприємців.

"У жодному разі не йдеться про те, що "Фонд" не допомагав волонтерам і нашим військовим. Йдеться лише про частину коштів, які було привласнено", - заявив Демчина. 

Демчина підкреслив, що Кримінальний кодекс "передбачає покарання за розкрадання не лише державних коштів, а й коштів громад, громадських організацій  і т.і.".

 

У свою чергу прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко заявив: "Це такий "цікавий" був Фонд... З нього 7 мільйонів "вийшли" на фірми, які вже навіть не зареєстровані, не подають податкову звітність, і т.і.". 

"От вона, діяльність таких волонтерів в лапках... Користування ситуацією тяжкою в Україні", - додав Куценко. 

"Ми почали зараз брифінг з того, що спростували брехню (представників Корбана про те, як відбувалося його затримання -- УП)... Коли людей дезінформують брехнею, то вже вірити їм дуже важко", - додав Куценко. 

Як відомо, в рамках спецоперації 31 жовтня відбулися обшуки у офісних приміщеннях партії "Укроп" у Києві та Дніпропетровську.

Окрім того силовики обшукали волонтерську організацію "Фонд оборони країни",  у якому затриманий Геннадій Корбан є членом спостережної ради: обшуки відбулися вдома у голови правління "Фонду" Павла Хазана, який обраний депутатом Дніпропетровської міськради. Також правоохоронці зламали двері і провели обшук в офісі фонду. 

Співробітники СБУ не допускали активістів до приміщення, маючи постанову суду про обшук. Представникам "Фонду" заявили, що обшук пов'язаний з підозрами нібито у фінансових махінаціях.

Про обшук було повідомлено адвокату фонду та співробітникам місії ОБСЄ, які прибули на місце події.

Як повідомила "Українській правді" активістка "Фонду" Наталія Хазан, вдома у якої теж провели обшуки, в її квартирі було зламано двері, її не впускали у приміщення. Право на свої дії силовики пояснили ухвалою суду, яку продемонстрували. 

Також Хазан повідомила, що під час обшуку у помешканні її брата - Павла - було вилучено усю оргтехніку, телефони та гроші, які родина накопичувала на операцію Павлові на очах - травму він отримав під час сутичок з "тітушками" у січні 2014 року під ДніпроОДА та втрачає зір через розпилений в обличчя сльозогінний газ. 

"Безперечно, це (обшуки)  - політичний заказ, влада оголосила "війну" волонтерам", - заявила Хазан. 

 
 
 

Ежедневники 10-летней давности тоже интересны)

Posted by Natalia Khazan on 31 октября 2015 г.

Обыск

Posted by Natalia Khazan on 31 октября 2015 г.

Як відомо, "Фонд оборони країни" надає військове оснащення, обладнання, харчування, предмети першої необхідності та іншу допомогу військовим і постраждалим від війни на Донбасі. 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:58
У Калузькій області Росії безпілотник пошкодив енергетичну інфраструктуру
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
Усі новини...