Яценюк розповів про нові норми споживання газу

Неділя, 1 листопада 2015, 18:21

Соціальну норму у споживанні газу змінено: відтепер виділяється не 200 кубічних метрів газу на місяць, а  1200 кубометрів на весь опалювальний сезон.

Про це у "10 хвилинах з прем'єр-міністром"  1 листопада заявив глава уряду Арсеній Яценюк.

"Уряд ухвалив рішення щодо запровадження так званої соціальної норми: кожна сім'я, яка використовує природний газ для опалення власної оселі, отримує соціальну норму 200 кубічних метрів газу на місяць за ціною, яка вдвічі менша ніж ринкова ціна газу - 3600 гривень, а не 7188", - зазначив Яценюк.

"Ми провели аналіз обсягів споживання природного газу в будинках, які в середньому опалюють 76 кв метрів площі. Це складає протягом опалювального сезону 1218 кубічних метрів газу", - додав Яценюк.

За результатами аналізу уряд ухвалив рішення змінити систему надання соціальної норми.

"Раніше ви отримували 200 кубометрів газу на місяць. Якщо зекономили і спожили в жовтні не 200, а 100 кубічних метрів, то зекономлених 100 кубічних метрів газу у вас просто згорало, і ви не мали можливості їх перенести на листопад чи інший місяць. Зараз  ми виділяємо не 200 кубічних метрів газу на місяць, а на кожну домівку виділяємо 1200 кубічних метрів газу на весь опалювальний сезон - на 6 місяців",- пояснив Яценюк.

"Це дає можливість у місяці, коли споживання газу буде менше, зекономити необхідний обсяг газу, і  коли температура буде нижча, використати за найдешевшою ціною обсяг газу, зекономлений у попередньому місяці протягом опалювального сезону", - додав прем'єр.

Також Яценюк повідомив, що наразі у газосховищах накопичено 17 млрд кубометрів газу, що "дещо більше, ніж у минулому році". При цьому він зазначив, що для опалювального сезону необхідно додатково закупити майже 5 млрд. кубометрів газу та підкреслив важливість економного використання енергоресурсів.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування