Клімкін розповів про прогрес у формуванні Антикорупційної прокуратури

П'ятниця, 13 листопада 2015, 11:23

Домовленості про заміну частини квоти Генпрокуратури у комісії щодо формування Антикорупційної прокуратури, які були досягнуті під час переговорів з Єврокомісією, позитивно вплинуть на якість майбутнього відомства.

Про це у п'ятницю у Верховній Раді заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін.

"На сьогодні досягнуте рішення і воно підтримане Європейською комісією щодо заміни частини квоти Генеральної прокуратури. Ця заміна квоти, як вважають у Європейській комісії, має призвести до збільшення ефективності цього процесу", – сказав він.

За словами Клімкіна, наразі також ведуться переговори з Європейським управлінням боротьби з шахрайством (ОЛАФ) про те, яким чином майбутня антикорупційна прокуратура отримає допомогу.

Як відомо, раніше Трансперенсі Інтернешенл Україна, Центр протидії корупції та Реанімаційний пакет реформ звернулися до Генпрокуратури з вимогою звільнити з цієї комісії одіозного першого заступника генпрокурора Юрія Севрука, а замість нього призначити гендиректора ОЛАФа Джованні Кесслера.

Раніше також повідомлялося, що Кесслера хотіли призначити у цю комісію за квотою не ГПУ, а Верховної Ради. Він від цього відмовився.