Іноземцям, які воювали в АТО, швидше даватимуть громадянство

Вівторок, 3 листопада 2015, 10:20

Прохання про надання українського громадянства іноземцям, які воювали за Україну у зоні АТО, розглядатимуться президентом невідкладно.

Про це йдеться у відповіді президента Петра Порошенка на петицію про надання таким іноземним військовим українського громадянства.

"Ураховуючи нагальну потребу у вирішенні питання прийняття до громадянства України іноземних громадян, які захищали або захищають територіальну цілісність, у разі надходження до комісії при президентові України з питань громадянства документів зазначених осіб вони будуть невідкладно розглянуті", – запевнив він.

Порошенко додав, що для цього іноземні військові повинні особисто звернутися до територіального підрозділу міграційної служби за місцем проживання та подати відповідні документи.

"До Міністерства внутрішніх справ України та Державної міграційної служби України надіслано лист з дорученням без зволікань надавати консультаційну допомогу особам, які захищали та захищають цілісність нашої держави, з питань набуття ними громадянства України", – повідомив президент.

Він також нагадав, що 6 жовтня Рада прийняла закон, яким, зокрема, передбачається можливість проходження іноземцями та особами без громадянства військової служби в українській армії, а також прийняла у першому читанні законопроект щодо спрощеного порядку прийняття до громадянства України іноземців та осіб без громадянства, які проходять військову службу у Збройних Силах України.

"Прийняття законопроекту дасть змогу у спрощеному порядку набувати громадянство України іноземцями та особами без громадянства, які проходять військову службу у Збройних Силах України", – впевнений президент.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...