Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Волонтер фонду: рішення про перерахування великих сум приймали з Корбаном

Вівторок, 3 листопада 2015, 13:51

Волонтер фонду "Оборони країни" Наталя Хазан заявляє, що Генпрокуратура, звинувачуючи фонд, не провела аудит документів, а рішення про перерахування великих сум приймалися разом з Геннадієм Корбаном.

Про це Хазан розповіла у коментарі "Українській правді".

"Є "Фонд оборони країни". Основними ініціаторами створення фонду була команда Коломойського, зокрема Геннадій Корбан. Головні інвестори цього фонду - підприємства Коломойського, Корбана і Філатова. Фонд сам знаходиться в офісі, в будівлі, яка належить Корбану. Склад знаходиться на складі , що належить Корбану. За логікою ГПУ, Корбан вкладав свої гроші і у себе крав ", - обурилася вона.

"Ми взагалі не розуміємо, про які гроші говорять. Нехай проводять аудит - прийшли гроші, звідки вони прийшли і куди пішли, що закуплено, акти прийому-передачі і перевірять на місці. Якщо обладнання знищено на якихось позиціях, значить має бути акт, що це знищено. Ці документи в порядку, але ніхто їх не дивився ", - сказала вона.

На питання про те, що за твердженням прокуратури, через фонд намагалися відмивати близько 40 мільйонів гривень, вона відповіла:

"Якщо вони візьмуть роздруківку клієнт-банку по надходженнях, вони чітко можуть подивитися, скільки йде надходжень від підприємств, які належать групі Коломойського, і скільки йде надходжень від людей. Фонд за цей час зібрав і витратив близько 160 млн. Гривень, це я не вважаю гуманітарку, яку ми отримували і передавали ", - сказала вона.

"У мене немає доступу до бухгалтерії. Але я вважаю, що треба зробити системний аудит", - підкреслила вона.

Хазан зазначила, що фондом "зроблено більше, ніж показані суми, які зайшли на рахунок".

Волонтер також розповіла, що на самому початку бойовики торгували тілами загиблих, і фонд (Корбан у тому числі - УП) передавав гроші, щоб "матерям було, що поховати". Також, за її словами, доводилося обмінювати полонених за гроші.

"У нас є група з обміну військовополоненими. Звільнили сотні військовополонених за гроші", - сказала Хазан.

"Ми намагаємося зрозуміти, чому мій брат (Павло Хазан - директор фонду), який, ризикуючи життям, півтора роки їздить, встановлює на вишки обладнання для радіозв'язку, чому йому закидають, що він викрадав і катував людей і організував у Києві конвертаційний центр", - обурилася вона.

При цьому вона розповіла, що Павло як директор фонду мав право підпису. Однак, коли мова йшла про великі суми, рішення приймалося разом з Корбаном - членом наглядової ради.

"У Павла одного право підпису, він - голова правління. З нього намагаються зробити цапа відбувайла ... Якщо йшлося про великі суми, рішення колегіально ухвалювалося разом з Корбаном. Якщо 5-7 тисяч, то можна було без нього вирішити", - сказала Хазан.

У той же час, за інформацією джерел УП, Корбан намагався використовувати фонд в передвиборній гонці, проте у фонді на це не пішли.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:10
Bloomberg: Макрон лобіює заміну фон дер Ляєн на посаді голови Єврокомісії
00:00
гімнастикаВерняєв став срібним призером чемпіонату Європи
23:51
Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку - Міноборони
23:12
У Білому домі розповіли, чому США передали Україні ракети ATACMS ще у березні
22:48
Салліван: Через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку
22:35
відеоУльтраправий політик випустив у Європарламенті голуба, побажавши "миру" Україні та Росії
22:25
оновленоУкраїнські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ 
22:09
фото, відеоУ Миколаєві через невідому вибухівку запалали авто: п′ять рятувальників постраждали
22:01
Під парламентом Грузії знову протестують проти закону про "іноагентів"
21:54
Економічні новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
Усі новини...