Україна вироблятиме БТРи в Таїланді

Вівторок, 3 листопада 2015, 14:51

Україна і Таїланд уклали договір про співпрацю щодо організації спільного виробництва бронетранспортерів на території Таїланду.

Документ підписали в рамках участі української делегації в міжнародній виставці озброєння "Defense&Security-2015", що проходить в Бангкоку (Королівство Таїланд).

Документом передбачено локалізацію виробництва бронемашин сімейства БТР-3 на території Таїланду, повідомляє Рада нацбезпеки й оборони.

Зараз, відповідно до двох попередніх договорів про українсько-тайську співпрацю, Україна поставляє до Таїланду бронетранспортери, танки, машини підтримки та обслуговування.

"Налагодження такого виробництва – це можливість отримати не лише додаткові фінансові надходження для України, але і оновити наявні потужності з виробництва та модернізації військової техніки для власних потреб", - сказав у коментарі журналістам перший заступник секретаря РНБОУ Олег Гладковський.

"Окрім цього, це стане чудовою можливістю укріпити позиції України в азіатському регіоні", - додав він.

Делегацію України у Бангкоку очолює міністр оборони Степан Полторак, до її складу також увійшли: перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський, голова державного концерну "Укроборонпром" Роман Романов, гендиректор ДП "Укрспецекспорт" Павло Букін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News