Катастрофа в Африці: екіпаж Ан-12 виявився вірменським, а не російським

Середа, 4 листопада 2015, 14:16

Екіпаж Ан-12, який у середу розбився в Південному Судані, складався виключно їх громадян Вірменії, а не Росії, як повідомляли раніше.

Про це повідомив начальник управління у зв'язках з пресою і громадськістю МЗС Вірменії Тигран Мкртчян.

Він уточнив, що загинули п'ятеро громадян Вірменії (крім членів екіпажу загинули пасажири та місцеві жителі - УП).

"За даними, отриманими посольством Вірменії в Єгипті, в результаті авіакатастрофи в Південному Судані загинули п'ятеро громадян Вірменії. Всі вони були членами екіпажу", - сказав Мкртчян.

Стали відомі також подробиці авіакатастрофи.

Вантажний літак Ан-12 розбився при зльоті всього за 800 метрів від аеропорту.

Він упав на невеличкий острів на річці Білий Ніл, де проживає рибальська громада. Уламки, включаючи хвіст літака, розкидані біля берега, а фюзеляж знаходиться в лісовому масиві. За даними Місії ООН в Республіці Південний Судан (МООНЮС), літак прямував в місто Палох в штаті Верхній Ніл.

Серед загиблих - місцеві жителі, на чиї будинки впав літак, зокрема семеро дітей.

Наразі уточнюються обставини події, встановлюється точне число людей, що знаходилися на борту літака, їхня національна приналежність.

Літак був виготовлений на Ташкентському авіаційному виробничому об'єднанні ім. В.П. Чкалова в Узбецькій РСР (нині - Ташкентський механічний завод, Узбекистан).

Літак експлуатувався з 1971 р - понад 44 років. Його кілька разів перепродували. У результаті в 2014 року його передали таджикистанській компанії Asia Airways, потім він надійшов у парк південносуданською Allied Services Limited.

Як повідомлялося, в Південному Судані розбився вантажний літак серії Ан. За попередніми даними, загинули не менше 41 осіб, двоє - серед них дитина - врятувалися.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування