Під посольством Росії в Києві протестуватимуть проти репресій у Криму

П'ятниця, 6 листопада 2015, 07:55

6 листопада представники Меджлісу кримськотатарського народу разом із представниками кримськотатарських організацій проведуть пікет під стінами посольства Росії в Києві.

Початок акції анонсовано на 15:00, повідомляє "Крим.Реалії".

Радник міністра інформаційної політики України Еміне Джеппар повідомила, що в рамках акції біля російського посольства також відбудеться флешмоб проти репресій російської влади в Криму проти кримських татар і громадян України.

"Учасники флешмобу – молоді люди у масках – будуть стояти біля посольства мовчки на знак того, що вільно говорити, показувати своє обличчя і виявляти громадянську позицію небезпечно в Криму і в Росії. Ці маски символізуватимуть заборону вільної думки і її висловлювання", - пояснила Джеппар.

Як відомо, останніми днями в анексованому Росією Криму активізувались репресії проти кримських татар.

Вранці 2 листопада почались обшуки в домівках колишніх співробітників кримськотатарського телеканалу ATR – Лілі Буджурової, Ельзари Іслямової і в домі батьків власника телеканалу Ленура Іслямова, а також у його помешканні в Москві.

Російська ФСБ проводить обшуки у рамках кримінальної справи проти власника ATR, їякий є одним із ініціаторів громадської блокади Криму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування