Зміни до Конституції в частині правосуддя можуть дійти до Ради вже за тиждень

П'ятниця, 6 листопада 2015, 14:05

Президент Петро Порошенко прогнозує, що внесе проект закону про внесення змін до Конституції до парламенту наступного тижня.

"Найближчим часом я фіналізую проект і внесу його до парламенту", - сказав президент, виступаючи в Національному університеті ім. Шевченка в п'ятницю.

За його словами, на початку наступного тижня Нацрада реформ розгляне ці пропозиції Конституційної комісії та після цього проект буде готовий до внесення до парламенту.

При цьому президент не виключив, що може внести правки в переданий йому конституційною комісією проект змін до Конституції.

"Пропозиції Конституційної комісії, схвалені міжнародною експертною спільнотою, враховує до певної міри і громадські очікування з приводу очищення суддівського корпусу. Очевидно, що на думку таких важливих фахівців я не можу не зважати. Проте у мене як у президента є право і можливість перед поданням у Верховну Раду внести туди корективи", - сказав Порошенко.

Він додав, що вже детально ознайомився з цим проектом, вивчив напрацювання громадськості і пропозиції окремих експертів, які надходять до конституційної комісії та до Адміністрації президента.

Порошенко додав, що після внесення законопроекту до парламенту необхідна буде максимальна консолідація коаліції та інших фракцій, позафракційних депутатів і всієї експертної спільноти для ухвалення цих змін.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування