Закон про Національну поліцію набув чинності

П'ятниця, 6 листопада 2015, 23:50

В Україні 7 листопада набув чинності закон "Про Національну поліцію".

Також з 7 листопада закон "Про міліцію" визнаний як той, що втратив силу.

Згідно з документом, основні завдання Нацполіціі - реалізація державної політики у сферах забезпечення охорони прав і свобод людини, інтересів суспільства і держави, протидії злочинності, підтримки громадської безпеки і порядку; внесення на розгляд міністра внутрішніх справ пропозицій щодо забезпечення формування державної політики у зазначених сферах; надання в межах, визначених законом, послуг з допомоги особам, які з особистих, економічних, соціальних причин або через надзвичайні ситуації потребують такої допомоги.

Як відомо, 2 липня цього року Верховна Рада ухвалила закон про створення Національної поліції. 4 серпня президент Петро Порошенко підписав його.

До 31 грудня 2016 року – до створення, укомплектування спеціально підготовленими поліцейськими та забезпечення функціонування на всій території України патрульної поліції – дозволяється функціонування у складі Національної поліції Державтомоінспекції та підрозділів громадської безпеки там, де ще не функціонує патрульна поліція.

31 грудня 2016 року, відповідно до прикінцевих і перехідних положень закону, – крайній термін для призначення керівника Національної поліції та його заступників.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...