Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії на співробітників Charlie Hebdo хочуть порушити кримінальну справу

Субота, 7 листопада 2015, 04:28

Депутат Держдуми Іван Сухарєв від партії ЛДПР направив звернення голові Слідкома РФ Олександру Бастрикіну з проханням дати правову оцінку публікації в сатиричному французькому журналі Charlie Hebdo двох карикатур, присвячених крахові в Єгипті російського літака.

Про це пишуть "Известия".

На одній з карикатур французького видання був зображений череп в сонцезахисних окулярах на тлі палаючого літака з написом: "Небезпеки російського лоукостера". Інша карикатура містила зображення бойовика ІДІЛ на якого з неба падають пасажири і уламки російського літака. Підпис під цим малюнком говорить: "ІД: російська авіація посилює бомбардування".

Як вважає російський депутат, друге зображення дає російським слідчим підстави для порушення кримінальної справи за статтею "Публічні заклики до здійснення терористичної діяльності або публічне виправдання тероризму", за що загрожує до 7 років в'язниці.

Головний редактор Charlie Hebdo Жерар Біяр заявив, що для редакції не існує поняття "блюзнірство", за яке Кремль розкритикував два малюнки про катастрофу А321. Не стала критикувати видання і офіційна влада. У МЗС помітили, що "у Франції журналісти вільно виражають свою думку, яка не завжди збігається з позицією французької влади".

На думку юриста компанії "Корпоративні юристи смислові" Павла Смислова, російські правоохоронні органи можуть завести кримінальну справу на Charlie Hebdo, як це відбувалося у випадках з антиросійськими висловлюваннями українських політичних діячів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...