Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Єгипті заявили про зниження турпотоку на 70% після катастрофи А321

Субота, 7 листопада 2015, 05:05

Відхід російських і британських туристів з Єгипту позбавить країну 70% турпотоку і завдасть страшного удару по галузі.

Про це заявив член консультативної ради при міністрі туризму Єгипту Мухаммед Юсеф, передають "РИА Новости" з посиланням на газету "Аль-Ахрам".

"Російські туристи стоять на першому місці, це 3 млн. туристів на рік. Британці - 1 млн. Їх відхід з ринку - це сильний удар по галузі. Втрати складуть 70% турпотоку", - сказав Юсеф.

За даними міністерства, туристична галузь дає 11,3% ВВП країни і забезпечує більше 14% доходів до держбюджету в іноземній валюті. До заворушень, які вибухнули в січні 2011 року в Єгипті, що призвели до зміни правлячого режиму, "країну пірамід" відвідували близько 15 мільйонів туристів на рік, потім ця цифра різко впала.

До катастрофи над Синаєм Єгипет розраховував до кінця 2015 року прийняти близько 10 мільйонів іноземних туристів. На кінець серпня ця цифра становила 6,6 мільйона чоловік, на 5% більше аналогічних показників минулого року. Доходи від туризму до кінця 2015 року планувалися на рівні 7,5-8 мільярдів доларів.

На першому місці за кількістю приїжджаючих в Єгипет туристів стоїть Росія, на другому і третьому - Великобританія і Німеччина, далі Італія та Франція.

Раніше Великобританія, а також кілька інших країн, призупинили авіасполучення з Єгиптом. Тоді російська влада розкритикували це рішення, назвавши його недоречним.

6 листопада Путін доручив уряду заборонити польоти російської авіації в Єгипет на час розслідування катастрофи російського літака над Сінаєм.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування