З’явилося відео, на якому видно, як по "майданівцях" стріляють

Понеділок, 9 листопада 2015, 10:51

Колишній представник спецпідрозділу "Беркут" Павло Аброськін здійснив щонайменше 10 пострілів по "майданівцях" 20 лютого 2014 року у центрі Києва.

Це зафіксували камери, відео з яких скомбіновано користувачем YouTube Talionis Group і опубліковано 9 листопада.

Відеоролик починається з трансляції судового засідання 8 жовтня 2015 року щодо вбивства 39-ти майданівців 20 лютого 2014 року.

Далі за синхронізованими між собою відео відстежено шлях Павла Аброськіна того страшного четверга, з 09:08 (від відбиття "першого прориву" майданівців), до 09:24 (переходу роти спецпризначення "Беркуту" від Жовтневого палацу, вверх Інститутською, до "сніжної барикади" біля входу в ст. м. "Хрещатик").

На відео пораховано постріли, виконані Аброськіним, – але лише ті, які потрапили в об’єктиви камер, і коли їх можна було точно ідентифікувати, – 10 пострілів.

Фігуру Аброськіна на відео виділено жовтим квадратом, коли він зникає з камер, шлях відстежується просто на карті – до моменту, коли він з’явиться на наступній камері.

Дві відео-аналітичні роботи від Talionis Group вже долучені до матеріалів судового розгляду: Висота "Жовтневий" і 47/20.02.

На найближчих засіданнях суду у справі щодо розстрілу 29 активістів Євромайдану цього тижня планується розглянути питання про продовження утримання під вартою екс-"беркутівців" Павла Аброськіна і Сергія Зінченка. 

У вересні Святошинський райсуд Києва продовжив до 22 листопада арешт для Аброськіна й Зінченка, підозрюваних у розстрілі 39 євромайданівців.

На засіданні суду 8 жовтня цього року при показі відеоролика 47/20.02.2014 адвокат захисту Ігор Варфоломєєв заявив: "Ваша честь, я прошу звернути увагу, що ми фактично дивимось художній фільм, і хто його склав і з якою метою – нам не відомо".

Суддя Сергій Дячук на це відповів: "Я би попросив учасників процесу підбирати характеризуючі ознаки. Художнім це, я думаю, навряд чи правильно назвати".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування