Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко - "за" ухвалення закону щодо заборони трудової дискримінації

Понеділок, 9 листопада 2015, 21:37

Президент Петро Порошенко виступає за підтримку Верховною Радою закону про заборону трудової дискримінації, необхідного для отримання Україною безвізового режиму з ЄС.

Про це глава держави заявив під час зустрічі з керівниками депутатських фракцій у понеділок.

Щодо голосування за Трудовий кодекс в частині заборони трудової дискримінації Порошенко наголосив, що виступає за збереження рівних прав всіх громадян.

"Як президент, як православний християнин, як чоловік, який вже одружений 31 рік і дуже любить свою дружину, як батько чотирьох дітей я виступаю за збереження сімейних цінностей, традиційних для українського суспільства. Але як Гарант Конституції я категорично проти дискримінації будь-кого з українських громадян за будь-якою ознакою", - сказав він.

Порошенко також підкреслив, що поправка, яка має бути проголосована, стосується винятково трудових правовідносин і жодним чином не зачіпає питання сім'ї і шлюбу.

Президент також наголосив на важливості ухвалення решти законопроектів, які необхідні для виконання технічних умов для надання безвізового режиму для громадян України у країнах Євросоюзу.

"Я впевнений в тому, що у народних депутатів, членів коаліції і не тільки, вистачить мудрості та відповідальності для того, щоб проголосувати закони, які мають безпосереднє відношення до безвізового режиму", - сказав Порошенко.

"Я можу відповідально стверджувати, що на сьогоднішній день доля безвізового режиму залежить від голосування цих законів", - наголосив глава держави.

Президент також висловив здивування щодо звернення народних депутатів, яке надійшло на адресу Адміністрації президента, щодо розширення можливості застосування їх дипломатичного паспорту.

"Вони хочуть користуватися більшими можливостями безвізового режиму. Але дві третини цих депутатів не хочуть голосувати за безвізовий режим", - зауважив Порошенко.

Президент ще раз зауважив, що всі вимоги, які є з боку ЄС до України в частині надання безвізового режиму - це складові Угоди про асоціацію. Він нагадав, що кожен із нині чинних депутатів, членів коаліції, представників влади обіцяли українським громадянам слідувати у проєвропейському напрямку і мають виконувати свої обіцянки.

"Ми зараз робимо лише одне - імплементуємо те, що ми зобов'язалися перед нашими виборцями. Нічого більше", - резюмував глава держави.

Як відомо, 5 листопада Верховна Рада проголосувала у першому читанні новий проект Трудового кодексу.

Водночас депутати провалили поправку, яку запропонували комітет євроінтеграції, Мін'юст та МЗС, яка має розширити і уточнити антидискримінаційні норми, у тому числі щодо гендеру та сексуальної орієнтації. Ця норма є однією з ключових для виконання плану лібералізації візового режиму з ЄС.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування