Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Більше третини українців за продовження АТО і проти Мінських угод

Вівторок, 1 грудня 2015, 11:45

Понад третина українців виступає за продовження АТО до повного відновлення контролю над окупованими територіями і негативно оцінюють мінські домовленості.

Про це свідчать результати соцдослідження Центру Разумкова, які представив на прес-конференції директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський, передає ЛІГА.net.

34,4% опитаних виступають за продовження АТО до повного відновлення контролю України над захопленими гібридною армією РФ територіями.

20,1% опитаних виступають за відділення цих територій, 22,7% - за надання окупованих територій особливого статусу у складі України, 22,8% вагалися з відповіддю.

Відповідаючи на питання, чому ви підтримуєте відділення від України окупованих територій, 62,4% вибрали варіант відповіді "я не хочу, щоб жителі цих територій впливали на політику України й отримували кошти з українського бюджету".

27,2% тих, хто підтримує відділення, вибрали варіант відповіді - "я вважаю, що жителі цього регіону мають право на самовизначення".

Наявні на даний момент результати мінських домовленостей негативно оцінили 32,5% опитаних, нейтрально - 28%, позитивно - 16,1%, вагалися з відповіддю - 14,4%, ще 9% зазначили, що їм невідомо про такі домовленості.

Дослідження було проведено з 6 по 12 листопада 2015 року.

Опитано 2 008 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Похибка не перевищує 2,3%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування