Адвокат Савченко сподівається, що її обміняють на ГРУшників

Понеділок, 14 грудня 2015, 16:45

Адвокат Надії Савченко Марк Фейгін розраховує на те, що її обміняють на затриманих в Україні співробітників російського Головного розвідуправління.

Про це він сказав в інтерв'ю Deutsche welle.

Так, відповідаючи на запитання про перспективи обміну Савченко на росіян Євгенія Єрофєєва і Александрова, він висловив надію на те, що їх обміняють.

"Я думаю, їх і поміняють. По-перше, вже є така практика. Ви бачили, що Старкова, офіцера російської армії, затриманого на території України і засудженого на 14 років, обміняли на "Рахмана" (Андрія Гречанова, офіцера збройних сил України - ред.) Тобто, сам по собі такий механізм можливий", - сказав Фейгін.

Він також заявив, що Європейська конвенція про видачу дозволяє після винесення вироку відправити Савченко відбувати покарання в Україні, а Єрофєєва і Александрова (якщо вони будуть засуджені судом в Україні) - за запитом Москви в Росію. "Це можливий механізм обміну. Ніяких перешкод для цього немає", - сказав адвокат.

Як відомо, раніше неодноразово в ЗМІ з'являлися припущення про те, що Александрова і Єрофєєва можуть обміняти на засуджених кримчан Олега Сенцова, Олександра Кольченка та Надію Савченко.

У свою чергу головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявляв, що обмін російських ГРУшників на Надію Савченко, режисера Олега Сенцова, активіста Олександра Кольченко та інших незаконно утримуваних в РФ українців можливий, але тільки "після винесення вироку".