Клімкін не виключає обміну російських військових на українських політв'язнів

Понеділок, 7 вересня 2015, 00:50

Глава Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін не виключає можливості обміну російських військових на українських політичних в'язнів в Росії.

Про це він розповів в ефірі "5 каналу".

"Я думаю, що ми повинні зробити все, щоб звільнити Надю (Савченко), Олега (Сенцова) та інших політичних в'язнів. Якщо для цього треба буде йти шляхом переговорів з обміну - ми будемо дивитися на цю можливість, безумовно", - сказав Клімкін .

За його словами, будь-які кроки в цьому напрямку будуть зроблені тільки після юридичного рішення українських судів щодо російських військових, які воювали проти України зі зброєю в руках.

"Спочатку чітка юридична сторона - а вже потім будь-які можливі кроки", - додав Клімкін.

Міністр додав, що поки українська сторона не бачила від Росії "ніяких пропозицій і чітких сигналів".

"Ми повинні розмовляти про це, але тільки на чіткій юридичній основі", - сказав Клімкін.

Як відомо, раніше глава МЗС України Павло Клімкін заявив про необхідність створення списку санкцій для тих росіян, хто причетний до незаконного затримання українців у РФ, у тому числі Олега Сенцова та Надії Савченко.

Нагадаємо, 25 серпня українського режисера Олега Сенцова засудили до 20 років позбавлення волі в колонії суворого режиму за "організацію терактів" в Криму.

Раніше, Мін'юст РФ повідомив, що юридична можливість обміну народного депутата України Надії Савченко на російських військових, затриманих на Донбасі, з'явиться тільки на підставі дипломатичних домовленостей.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування