Україна готова продовжити консультації з Росією щодо ЗВТ з ЄС

Середа, 2 грудня 2015, 15:28

Україна готова продовжити консультації з Росією щодо набуття чинності зони вільної торгівлі України з Європейським Союзом.

Про це заявила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі – торговельний представник України Наталія Микольська в перерві засідання Кабінету міністрів, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Якщо є занепокоєння Російської Федерації, ми готові говорити про них, але вони мають бути обґрунтовані", - сказала вона за результатами міністерських консультацій між Україною, ЄС і Росією, що пройшли в Брюсселі 1 грудня.

За її словами, є домовленість продовжити експертні консультації.

Микольська зазначила, що в ході переговорів російська сторона наполягала на включенні в документ, який планувалося підписати за результатами консультацій, сфери, які не охоплюються Угодою про асоціацію – інвестиції і енергетика.

Заступник міністра відмовилася деталізувати, які енергетичні питання Росія пропонувала включити в підсумковий документ.

За її словами, Російська Федерація також хотіла, щоб Україна визнала законність всіх обмежень, введених Росією щодо українських товарів.

Також російська сторона хотіла отримати можливість проведення виїзних перевірок в Україні та Європейському Союзі з метою контролю митного оформлення товарів, що не передбачено українською правовою системою.

Микольська зазначила, що навіть якщо б українська сторона пішла на всі пропозиції російської сторони, то Росія все одно залишала за собою право введення ембарго проти українських продуктів і підвищення мит на українські товари.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування