Росія показала "докази" причетності Туреччини до торгівлі нафтою з ІДІЛ

Середа, 2 грудня 2015, 17:10

Міністерство оборони Російської Федерації наполягає на тому, що Туреччина закуповує нафту у бойовиків "Ісламської держави".

Цій темі був присвячений спеціальний брифінг, на якому начальник головного оперативного управління генерального штабу РФ Сергій Рудськой розповів про закупки нафти Туреччиною у ІДІЛ, передає "РИА Новости".

Представник російського оборонного відомства надав спеціальні "фото і відеодокази".

Також в російському відомстві вкотре підкреслили, що основним джерелом фінансування терористів нелегальний продаж нафтопродуктів.

Представник російського міноборони заявив, що "за два місяці в результаті ударів російської авіації знищено тридцять два нафтовидобувних комплекси, одинадцять нафтопереробних заводів, та двадцять три станції з перекачування нафти".

Також російські ВКС відзвітували про знищення 1080 автоцистерн, які перевозили нафтопродукти.

"Це дозволило знизити обсяги незаконного видобутку нафти на території Сирії майже на 50%", – підкреслили в міноборони РФ.

Як відомо, Росія раніше звинуватила Туреччину у тому, що та закуповує нафту у терористів ІДІЛ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган готовий піти у відставку, якщо звинувачення російського президента Володимира Путіна про закупівлі нафти у "Ісламської держави" будуть доведені.

"Європейська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування