Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Британські парламентарі поскаржилися на погрози через рішення бомбити ІД

П'ятниця, 4 грудня 2015, 05:48

Відразу декілька британських парламентаріїв заявили про отримання погроз у зв'язку з рішенням проголосувати за бомбардування позицій екстремістської організації "Ісламська держава" в Сирії.

Про це повідомляє BBC.

Зокрема, лейборист Ніл Койл виклав в твіттері скріншот повідомлення, отриманого від іншого користувача. Той натякає, що готовий напасти на парламентаря, якщо десь його зустріне. Повідомлення супроводжується зображенням декількох ножів.

Згодом користувач, який представився в соцмережі як Алексіс і вказав як місце мешкання Лондон, видалив свій твіт. Проте парламентар звернувся в поліцію. Там вже підтвердили, що проводять за фактом погроз перевірку.

Британські журналісти вважають, що до відправки повідомлень з погрозами парламентарям-лейбористам може бути причетна організація Momentum, яку вважають близькою до партійного лідера Джеремі Корбина.

Корбін виступав проти бомбардувань, проте партії не вдалося прийти до єдиної думки на цей рахунок, після чого її лідер дозволив парламентаріям голосувати на власний розсуд. У результаті багато лейбористів підтримали бомбардування.

Сам Корбін вже дистанціювався від погроз, що надходять окремим членам його партії і закликав усіх лейбористів до терпимості щодо однопартійців. Представники Momentum також заявили, що не мають відношення до цих погроз і не підтримують їх.

Голосування з питання участі Великобританії в повітряній операції проти ІД в Сирії проходило ввечері 3 грудня. У результаті парламент більшістю голосів підтримав пропозицію прем'єра Девіда Кемерона приступити до бомбардувань ІД.

До цього британська авіація більше року завдавала авіаудари по позиціях угрупування на території Іраку, однак для застосування авіації і на території Сирії потрібен був окремий дозвіл парламенту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...