ЗМІ: Офісний центр Януковича у Києві перейшов до Корбана-Філатова

П'ятниця, 4 грудня 2015, 09:35

Контроль над офісним центром Віктора Януковича на провулку Шевченка у центрі Києва одразу після Майдану захопили люди Геннадія Корбана і Бориса Філатова.

Про це пишуть "Наші гроші".

Як вдалося з'ясувати з держреєстрів, компанія із "межигірської" групи Януковича "Лессор Групп" з лютого 2015 року належить оффшору "Лінтон Інтергруп ІНК.".

Остання компанія пов’язана з лідером партії "УКРОП" Геннадієм Корбаном, а керує нею помічник мера Дніпропетровська Бориса Філатова.

Раніше будинок на провулку Шевченка,16 належав "Промінвестбанку", але у 2008 році його купив тодішній директор цього банку Володимир Матвієнко за 14 мільйонів гривень.

Поки стояв Майдан, будинок
Поки стояв Майдан, будинок "змінив" власника

Після низки передаровувань та перепродажів будівлю внесли до статутного капіталу ТОВ "Лессор Групп".

З 2012 року "Промінвестбанк" намагався відсудити майно, але Верховний суд, з урахуванням ланцюжка продажів і дарчих, визнав "Лессор Групп" добросовісним правонабувачем.

Цю фірму у 2011 році заснував Юрій Педько зі статутним капіталом у тисячу гривень. Уже за кілька місяців статутний капітал було збільшено до 14,58 мільйона гривень, а 95% акцій відійшли панамському офшору "Бенбері Есетс С.А.".

Документи на "Лессор" знайшли в межигірських архівах компанії "Танталіт", де вона вказана як структурний підрозділ, а її засновник Юрій Педько значиться аналітиком комп’ютерних систем.

Вже через три дні після втечі Януковича з України 25 лютого 2014 року новим керівником "Лєссор" став Олег Семенов, а сам офісний центр "взяли під охорону".

Ще за три дні потому, 28 лютого, держреєстратор вніс у справу "Лессора" відмітку про втрату оригіналів установчих документів юрособи.

Педько намагався судитись за "Лессор", але програв суди.

У грудні 2014 року під керівництвом Семенова в компанії змінився склад засновників. У Педька забрали його частку, а саму ж фірму перереєстрували в смт Ювілейне Дніпропетровської області.

У лютому 2015 року новим власником "Лессору" став віргінський офшор "Лінтон Інтергруп ІНК".

Кінцевим бенефіціаром цієї компанії вказана громадянка Сейшельських островів Нісетт Хелен Жанін.

Однак "Лінтон" з 2009 року є співвласником ТОВ "НВА "Манхеттен", яке разом з ним створювали Борис Філатов і мешканка Ізраїлю Вікторія Корбан (так звуть сестру Геннадія Корбана).

У 2010-2012 роках "Лінтон" також був співвласником ТОВ "КУА "Славутич Капітал". Таку ж назву мала інвесткомпанія Геннадія Корбана.

Підписантом компанії "Лессор" із 21 січня 2015 року став Василь Кучер, який до того був помічником-консультантом у Бориса Філатова, коли той був депутатом.

 

Також Кучер нещодавно балотувався до Київради від партії Корбана "УКРОП".

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування