Саакашвілі про позбавлення громадянства: мене бояться

П'ятниця, 4 грудня 2015, 15:51

Голова Одеської обласної держадміністрації Міхеіл Саакашвілі називає політичним рішення влади Грузії про позбавлення його грузинського громадянства.

Про це він розповів в ефірі "Радіо Свобода".

"Те, що це політичне рішення можна визначити за кількома причинами. По-перше, в Україні діє дворічний перехідний період, який передбачає українське законодавство для виходу з іншого громадянства. Про це грузинська влада добре знала. Тут є багато наших громадян, які працюють на різних посада і взяли громадянство України раніше за мене. І такого рішення щодо них немає", – сказав він.

За словами Саакашвілі, чинна грузинська влада "дуже боїться" його.

"Вони бояться свободи слова, тому намагалися прикрити незалежний телеканал "Руставі-2". Вони хочуть не допустити мене до участі у виборах у жовтні наступного року. Хоча я і не заявляв, що хочу брати участь у цих виборах", – додав Саакашвілі.

Як повідомлялося, 4 грудня стало відомо, що президент Грузії Ґіорґі Марґвелашвілі позбавив грузинського громадянства колишнього президента Міхеіла Саакашвілі.

Саакашвілі від травня працює на посаді голови Одеської обласної держадміністрації.

Згідно з українським законодавством, іноземець має протягом двох років припинити громадянство іншої держави, якщо хоче стати громадянином України.

Саакашвілі, який прийшов до влади у Грузії після Революції троянд у 2003 році, залишив країну в листопаді 2013 року, коли закінчився його президентський термін.

Уряд, який прийшов до влади, перемігши його партію на парламентських виборах 2012 року, звинуватив Саакашвілі у шахрайстві, зловживанні владою і організації нападу. Екс-президент Грузії всі звинувачення відкидає.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування