На конференції в Парижі ухвалили проект угоди по клімату

Неділя, 6 грудня 2015, 04:34

Учасники конференції ООН з проблем зміни клімату, що проходить в Парижі, схвалили текст майбутньої угоди зі скорочення викидів парникових газів.

Про це повідомляє BBC.

48-сторінковий документ буде обговорюватися міністрами країн-учасниць конференції в понеділок.

Як очікується, до кінця наступного тижня в Парижі буде прийнято багатосторонню кліматичну угоду, яка замінить Кіотський протокол.

Міжнародна конференція, присвячена зміні клімату, відкрилася в Парижі в минулий понеділок. У конференції беруть участь лідери 147 держав.

Зустрічі країн-учасниць Конвенції ООН з проблем зміни клімату проходить щорічно з 1992 року, але вкрай рідко - на такому високому рівні. У 2011 році було укладено угоду, згідно з якою план дій повинен бути розроблений і погоджений до кінця 2015 року.

Як вважають прихильники укладення нової всеосяжної угоди по клімату, повноцінна домовленість в Парижі обмежить викид в атмосферу парникових газів і дозволить зменшити ймовірність несприятливої зміни клімату.

Однак, як відзначають експерти, враховуючи політичні труднощі, результатом переговорів, швидше за все, буде якийсь компроміс, який вирішить лише частину проблем.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування