Штаб: На околицях Донецька неспокійно. За добу загинув один боєць

Неділя, 6 грудня 2015, 11:51

За добу, що минула, у зоні АТО  внаслідок бойових дій загинув один український військовослужбовець.

Про це на брифінгу 6 грудня повідомив речник АП з питань АТО Олександр Мотузяник. 

За даними штабу, військовий загинув у сел. Зайцеве.

Разом з тим протягом 5 грудня найбільшу кількість ворожих провокацій було зафіксовано у сел. Піски, важке озброєння при цьому не застосувалося.

"На Донецькому напрямку протягом доби ворог здійснив серію провокацій поблизу сел. Луганське поблизу Світлодарська. Здебільшого бойовики відкривали вогонь у світлу пору доби. Незважаючи на значні втрати під час бою під Майорськом, окупанти продовжують "турбувати" українських військових в передмістях Горлівки", - зазначив Мотузяник.

У Зайцевому відбувся 10-хвилинний обстріл з 82-мм міномета, а у Новгородському працювали ворожі снайпери. Також на цій ділянці фронту зафіксовано кілька дрібних провокацій ворога.

Неспокійною залишається обстановка на західних околицях Донецька. Зокрема, поблизу сел. Опитне ворог обстрілював сили АТО з 82-мм міномета, ПТКР, гранатометів різних систем.

Також ворожу стрілянину було зафіксовано в Авдіївці, Красногорівці та Мар’їнці.

"На напрямку Маріуполя  обстановка значно спокійніша: противник лише двічі порушив режим тиші. У Гранітному бойовики здійснили постріл з ПТКР, у Широкиному – застосували гранатомети і стрілецьку зброю", - зазначив Мотузяник. 

В напрямку Луганська у суботу бойові дії не велися.

 

Як відомо, в ході бою під Майорськом вранці 4 грудня військовослужбовці ЗСУ знищили 2 одиниці техніки і 1 мінометний розрахунок противника. Також  ліквідовано до 20 бойовиків, ще близько 30 було поранено.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування