Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Національний фронт" Ле Пен здобув перемогу в першому турі місцевих виборів

Неділя, 6 грудня 2015, 22:29

У першому турі місцевих виборів у Франції перемагає правопопулістська партія "Національний фронт" під проводом Марін Ле Пен.

Як повідомляє AFP, за даними різних екзит-полів, політсила отримує від 27,2 до 30,8% голосів виборців та лідирує у шести з 13 адміністративних регіонів, де проходило голосування.

 

Як пише Німецька хвиля, лідерка "НФ" Марін Ле Пен та її 25-річна племінниця Маріон Марешаль Ле Пен набирають понад 40% голосів у своїх регіонах - вони побили попередні рекорди своєї партії.

На другому місці, згідно з даними екзит-полу Ifop-Fiducial, опинилася консервативна партія колишнього французького президента Ніколя Саркозі "Республіканці" - вона набирає 27% голосів, повідомляє Reuters.

Третє місце з результатом 22,7%, за даними екзит-полу - у Соціалістичної партії чинного президента країни Франсуа Олланда.

В опитуваннях, як зазначає AFP, взяли участь близько половини з 45 мільйонів зареєстрованих виборців.

Вибори у Франції проходять за посилених заходів безпеки. Виборчі дільниці охороняють поліція та військові. Задля економії коштів Франція зменшила кількість адміністративних регіонів з 22 до 13. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...