Скандальний "Укрбуд" продає квартири, збудовані для бійців АТО

Понеділок, 7 грудня 2015, 13:03
Скандальний Укрбуд продає квартири, збудовані для бійців АТО

Корпорація "Укрбуд", яка отримала від Київради право будувати житловий комплекс в Києві під гарантії передачі 100% квартир бійцям АТО і працівникам МВС, виставила всі квартири на продаж.

Про це йдеться у розслідуванні "Наших грошей".

Мова йде про ЖК "Верховина" у Святошинському районі столиці, право будувати який Київрада надала 20 листопада 2014 року. Тоді депутати керувалися листом від начальника Управління матеріального забезпечення ГУ МВС в Києві Мартинюка про те, що всі квартири будуть передані міліціонерам та бійцям АТО, адже замовником будівництва виступало саме Головне управління МВС в Києві, яке і отримало ділянку на проспекті Перемоги, 109.

"Щодо виділення житла для бійців, які в АТО, є гарантійний лист від замовника, де вони визначають не якийсь відсоток, який буде переданий, а гарантують 100%-ну передачу цих житлових приміщень, які будуть збудовані, для особового складу, а також учасників антитерористичної операції", – говорив тоді голова земельної комісії, нинішній секретар Київради Володимир Прокопів.

(Почитати стенограму обговорення можна у цьому документі, воно починається на 88-й сторінці).

Підрядником будівництва МВС обрало ТОВ  "Укрбуд девелопмент", що входить до начебто державної корпорації "Укрбуд". Однак компанія не планує передавати жодну квартиру у цьому комплексі бійцям АТО – всі вони вже викладені на продаж за ціною 1-2 мільйони гривень.

"В даному будинку зараз нема взагалі акту про те, що квартири будуть передаватися для воїнів АТО", – повідомили журналістам у відділі продажів "Укрбуду".

Журналісти представилися покупцями та попросили прокоментувати повідомлення про те, що усі квартири отримають бійці АТО.

"Розмовляла я з керівником. Про передачу в даному будинку, там ніякого нема офіційного листа. … ми пробували знайти цей лист, листа такого нема. Це була як інформація для відома. І не більше. В даному будинку зараз нема взагалі акту про те, що квартири будуть передаватися для воїнів АТО", – заявила співробітник відділу продажів Надія Рибакова на прохання журналістів.

Керівник столичної міліції Олександр Терещук, підлеглий якого своїм листом гарантував передачу всіх цих квартир бійцям АТО і співробітникам МВС, відмовився надати коментарі журналістам. Як відомо, сам Терещук живе у триповерховому котеджі, збудованому на арештованій землі. Раніше він був звільнений у рамках люстрації, однак президент повернув його на посаду. Недавно він пройшов переатестацію і був призначений керівником київської поліції.

Журналісти "Наших грошей" виявили ще один об'єкт, який "Укрбуд" будує з порушенням закону – житловий комплекс "Переможець", на Воскресенській, 2-А у Києві компанія зводить на землі з самовільно зміненим цільовим призначенням. Київрада не надавала компанії відповідного дозволу.

Корпорація "Укрбуд" – структура, в яку входять десятки фірм. Її керівником є Максим Микитась, депутат Київради минулого скликання від "Удару" – партії мера Віталія Кличка.

"Укрбуд" вважається державною корпорацією, однак насправді, за даними журналістів, відсоток держави у ній мізерний. Зокрема, низка компаній у структурі "Укрбуду" мають своїми власниками підставних осіб з Кіпру та белізу.

Також у структурі "Укрбуду" спостерігається присутність людей та структур Анатолія Войцеховського – скандального київського забудовника, про афери якого "Українська правда" робила власне розслідування.

Зокрема, співвласником і підписантом в ТОВ "Інвестиційна компанія "Укрбуд інвест" є Анатолій Магаліч. Він же значився директором "Укоінвестбуд" Войцеховського.

Крім того, компанією "Укрбуд девеломпент" раніше володіло ТОВ "Олімпбуд", співвласниками якої значилися Анатолій та Олександр Войцеховські.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:45
оновлюєтьсяРакетний удар: в країні оголошена масштабна повітряна тривога
04:21
ISW: Україна б’є по Росії зброєю власного виробництва
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
Усі новини...