Байден відзначив правильні кроки, але "багато роботи попереду"

Понеділок, 7 грудня 2015, 15:27

Всі українці повинні співпрацювати, щоб подолати корупцію, адже Україна заплатила під час Майдану велику ціну за шанс на кардинальні зміни.

Про це заявив віце-президент США Джозеф Байден у Києві на спільній прес-конференції з президентом України Петром Порошенком.

"Хоробрість та наполегливість українського народу (у тому, щоб) повернути собі свою країну, а також шлях, який пройшла Україна за останні два роки, надихають мене", - сказав він.

За словами Байдена, він обговорив із Порошенком "той прогрес, який Україна зробила за цей час".

"Ухвалено критично важливі реформи, ми починаємо бачити ознаки економічного прогресу. Почав підвищуватися ВВП, зростає промислове виробництво, збільшується обсяг експорту сільськогосподарської продукції, українська валюта стабілізувалася", - зазначив він.

Байден зазначив, що говорив із Порошенком і про виконання вимог Міжнародного валютного фонду, які вимагають "складних політичних рішень". Віце-президент запевнив, що США будуть підтримувати економічний прогрес України й бути її союзниками у стосунках із МВФ.

Байден відзначив створення патрульної поліції. Він вважає, що "поліція відчутна на вулицях" – і це дає надію на подальший поступ.

Американський політик зазначив, що незабаром вступить у дію торгова угода з Євросоюзом. "Це те питання, яке вивело людей з протестами на Майдан", - сказав Байден.

"Але дуже багато роботи ще попереду. Це і реформа правого та судового секторів…", - сказав він.

"Україна робить важливі кроки у правильному напрямку. Президент, уряд, Верховна Рада – всі працюють багато над цим", - заявив Байден.

Віце-президент США побував на меморіалі "Небесної сотні".

"Сьогодні президент Порошенко і я присвятили багато часу питанню, як Україна повинна рухатися вперед, щоб мрії тих, хто стояв місяцями на Майдані, здійснилися", - сказав він

"Всі українці повинні співпрацювати, щоб викоренити корупцію, яка надто довго стримує Україну від прогресу", - вважає Байден.

"Українці не можуть ще раз потерпіти від наявності корупції. Їхні надії дуже високі зараз. І це теж пов’язано з тими жертвами, які були два роки тому", - наголосив він.

За словами Байдена, в України "є ще один шанс" – і важливо викоренити "ракову пухлину корупції", з минулими підходами має бути "покінчено назавжди", а реформи слід пришвидшити.

"Допоки ви будете продовжувати поступ у боротьбі з корупцією і будете будувати майбутнє, яке дає можливості всім українцям, Сполучені Штати будуть з вами", - заявив Байден.

Сильне громадянське суспільство дуже важливе для майбутнього України, наголосив він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування