ОБСЄ відзначає почастішання випадків порушення тиші на Донбасі

Вівторок, 8 грудня 2015, 00:23

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні (СММ) відзначає збільшення кількості випадків порушення режиму припинення вогню в Донецькій і Луганській областях.

Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ станом на 19:30 6 грудня передає Інтерфакс-Україна.

"СММ зафіксувала порушення режиму припинення вогню в Донецькій і Луганській областях. Розташовані в 6 км на північний захід від Донецька - у проміжку між 9:45 і 14:51 5 грудня - спостерігачі чули 22 вибухи, що супроводжувались чергами зі стрілецької зброї і важких кулеметів 3-8 км на захід, північний захід і північ. На наступний день, на тому ж місці - між 9:00 і 15:55 - спостерігачі чули 181 вибух, а також допоміжні вистріли стрілецької зброї та легких озброєнь в 10 км на захід - південний захід, захід, північний захід, на півночі і північному сході", - сказано у звіті.

Також протягом двох днів СММ зафіксувала вибухи і постріли зі стрілецької зброї та легкого озброєння в інших численних точках вздовж лінії зіткнення. Так, моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала 55 "невизначених пострілів зі стрілецької зброї і легких озброєнь" 6 грудня у районі підконтрольного так званій "ДНР" населеного пункту Ясинувата (16 км на північний схід м.Донецьк), і 10 вибухів біля підконтрольної центральному уряду Попасної ( 69 км на захід від Луганська).

Крім того, 5 грудня в контрольованій "ДНР" частини н.п. Зайцеве (в 62 км на північний схід від Донецька) СММ після повідомлення про обстріл, що нібито привів до загибелі жінки, не помітила ніяких ознак, які підтвердили б ці твердження: ні кратера, ні шрапнелі, ні будь-яких інших доказів того, що людина була поранена або убита в тому місці, про що заявляли присутні на місці озброєні представники "ДНР".

"Велике число журналістів, присутніх там, завадили спостерігачам місії провести опитування потенційного свідка можливого інциденту", - сказано у звіті.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування