Аваков просить "сигналізувати", якщо поліцейські беруть хабарі

Вівторок, 8 грудня 2015, 15:24

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков закликає повідомляти про випадки хабарництва чи несумлінної роботи в поліції.

Про це він сказав під час свого звіту про роботу за рік.

Аваков зазначив, що колишні міліціонери пройдуть переатестацію, а паралельно в поліцію будуть набирати нових людей через конкурс, при цьому кількість співробітників зменшать.

"Не потрібно реагувати на те, що там чи сям усе ще є міліціонер-хабарник або попадається несумлінний чиновник. Потрібно про це говорити, сигналізувати, потрібно відкрито з цим боротися, тому що йде процес очищення", - сказав міністр.

"Ми роздягли кволе, розжиріле, старезне тіло міліції, якою вона була, – воно (тіло) усе покрите коростою, воно негарне. Ми починаємо лише над ним працювати. Ми починаємо його мити, упорядковувати – а ви прямо зараз хочете, щоб вона (поліція) була хорошою", - додав він.

"Дайте час. Дайте шлях пройти, крок за кроком. У популярній грузинській реформі все не сталося на раз. Вони йшли цим шляхом 7 років. У нас немає 7 років – ми пройдемо це за рік, а потім підемо ще далі", - заявив Аваков.

Він наголоси: "Ми публічні відкриті".

"Тотальна переатестація всього персоналу МВС пройде по всій країні. Кожен міліціонер пройде тести, пройде співбесіди й за необхідності – пройде перевірку на детекторі брехні. Кожна людина, яка надягне форму офіцера поліції, пройде всі перепони й атестації", - сказав міністр.

За словами Авакова, такий поліцейський матиме право на повагу суспільства. "Тоді суспільство має дати йому повага навзаєм, послух його законним вимогам, гідну зарплату", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News